Israel

Israel

Rukouskohteita:
Seurakuntamme rukouskohteita Israelissa ovat Tirat Karmelin kaupunki, sekä Immanuel lastenpäiväkoti. Kerran kuukaudessa tiistain rukous illoissa on erityisenä rukousaiheena juuri Israel

 

TIRAT KARMELIN

Yleistä tietoa kaupungista:
Asukasluku: 22.000, asutuksia vuodesta: 1948, sijaitsee 5 km Haifasta etelään, Karmel-vuoden juurella.
Tirat Karmelin ympäristössä on puhdas ja raikas ilma ja kauniit maisemat. Asukkaita on saapunut kaupunkiin hyvin monista maista, erityisesti venäjänkielisistä maista. Kaupungin lähellä sijaitsee etiopianjuutalaisten kylä.

Hengellinen tila:
Kaupungissa on yksittäisiä uskovia, mutta ei messiaanista seurakuntaa.

Rukousaiheita:
Rukoillaan, että Tirat Karmeliin muodostuisi rukoussolu ja myöhemmin mahdollisesti myös messiaaninen seurakunta.

Kiitosaihe:
Kun taannoin Tirat Karmelin kaupungin lähialueella riehui tuhoisa tulipalo, palo pysähtyi kuitenkin kaupunkia ympäröivälle pellolle, ainoastaan metsän keskellä olevat asumukset tuhoutuivat. Jumala varjeli kaupunkia suurkatastrofilta, vaikka aineellisia vahinkoja syntyikin.

Israel asiaa - Fidan juutalaistyö
 

IMMANUEL LASTENPÄIVÄKOTI, AINUTLAATUINEN PÄIVÄKOTI

Sana Jerusalemista lehti touko-kesäkuu 2010
Toisin kuin muut Israelin päiväkodit Immanuelin päiväkoti ottaa vastaan myös lapsia, joiden vanhemmilla ei ole varaa maksaa hoidosta. Monet Immanuelin lapsista tulevat suurista ääriortodoksiperheistä, ja koska yhteisössä on hyvin vähän töitä tarjolla, jotkut lapset joutuvat tulemaan toimeen ilman välttämättömiäkin asioita. Henkilökunta on hyvin myötätuntoista ja huolehtii uskollisesti siitä, että jokainen lapsi saa tarvitsemaansa huolenpitoa.

Päiväkodin johtaja Jossi Barski kertoi, ettei ole harvinaista, että aamulla hoitoon tuotavilla pienokaisilla on sama vaippa, kuin edellisenäkin päivänä. Kun lapset saapuvat, heille vaihdetaan vaipat ja heille annetaan puhtaat vaatteet. 

Pitkin päivää lapset saavat välipaloja ja lämpimän aterian ja saavat jopa voileivän kotiin vietäväksi, sillä kaikki eivät välttämättä saa kotona päivällistä. Viime aikoina päiväkoti on ollut sulkemisuhan alla, sillä valtion asettamien korkeiden vaatimusten täyttämiseen tarvittava remontti on kallis. Jossi Barski kertoi ICEJ:n sosiaalityöntekijöille, että päiväkodin ovet ovat pysyneet auki ICEJ:n oikeaan aikaan antamien lahjoitusten ansiosta. Olemme kiitollisia jokaisesta lahjoituksesta, joka varmistaa, että Immanuelin lapset saavat kaiken tarpeellisen kasvaakseen, kehittyäkseen ja menestyäkseen elämässä.

Seurakunnassamme on järjestetty kahdesti toimintapäivä ja useita kertoja ruokailuja Immanuel lastenpäiväkodin hyväksi. Toimintapäivien ja ruokailujen tuotot on toimitettu ICEJ:n kautta kohteeseensa.


Israel asiaa lisää täältä (ICEJ)


ONKO NYKY-ISRAEL TÄRKEÄ KRISTITYLLE?