Lähetystyö

Lähetystyö

Kiuruveden Helluntaiseurakunta on tehnyt lähetystyötä jo 1950- luvulta saakka. Eri evankeliumeissa kerrotaan useita tilanteita, joissa Jeesus antaa määräyksen ja valtuutuksen evankeliumin levittämisestä kaikkialle maailmaan, pelastukseksi ihmisille. Lähetyskäskyn toteuttaminen on seurakunnan olemassaolon oikeutus.

Kiuruvedellä vaikuttaneita evankelistoja on lähtenyt lähetystyöhön mm. Uruguayhin ja Thaimaahan. Paikallisista läheteistä Veikko Mähönen lienee ensimmäinen. Hän vaikutti Etiopiassa 1950-luvun alussa.

Etiopia oli lähetystyön kohteena alkaen vuodesta 1961. Eripuolilla Etiopiaa lähetystyöntekijöinä olivat Aino ja Kyösti Roininen. Anneli ja Heikki Kumpulainen toimivat Etiopiassa 1990 – 2001 lähetys- ja kehitysaputyössä sekä viimeisimmäksi lyhyinä työprojekteina Indonesiassa ja Pakistanissa.
Vuosien 1980 – 2000 välisenä aikana seurakunnan yhtenä lähetystyön kohteena oli Thaimaa, jolloin tuettiin kristillistä radiotyötä sekä Anne-Päivi ja Veli-Matti Kärkkäisen ja Sirpa ja Erkki Lahtisen perheitä.

1990- luvun alussa avautui mahdollisuus uudenlaiseen lähetystyöhön Venäjän Karjalassa
Suomenlahdelta Vienanmerelle ulottuvalla alueella. Kiuruveden Helluntaiseurakunta yhdessä monien muiden Savon seurakuntien kanssa osallistui tähän työhön. Kohteina oli Soutjärvi ja vankilatyö Nadvoidsan ja Tzekesan vankiloissa. Soutjärvelle Äänisen rannan kylälle, noin 80 km Petroskoista etelään, rekisteröityi vuosituhannen vaihteessa itsenäinen seurakunta.

Elokuussa 1990 Irma ja Juhani Waarnan perhe lähti lähetystyöhön Floridaan. He ovat työskennelleet turistityössä Lake Worthin Kotikirkossa, auttaen suomalaisia turisteja arjen käytännön tarpeissa sekä kutsuen heitä seurakunnan tilaisuuksiin. Monille turisteille jumalanpalvelus Kotikirkossa on matkan kohokohta. Floridassa Waarnat ovat kohdanneet tuhansia suomalaisia turisteja sekä muita siirtosuomalaisia aktiomatkoillaan eri puolilla USA:ta ja Kanadaa.
Vuosituhannen alussa Irma ja Juhani Waarna aloittivat lähetystyön suomalaisten turistien parissa Thaimaan Pattayalla. Työ sai turistien keskuudessa hyvän vastaanoton ja sinne perustettiin Kotikirkko. Työn laajentuessa ja vakiinnutettua asemansa, sitä tuli jatkamaan Risto Vierula ja Waarnat siirtyivät Phuketiin, jonne he perustivat Kotikirkon Hotelli Hiltonin tiloihin. Phuketin kotikirkkotoiminta siirtyi 2010 vuoden lopussa Outi ja Mika Keisun vastuulle Waarnojen siirtyessä takaisin Floridan työhön.

Kiuruveden helluntaiseurakunta on tukee monia erilaisia lähetys- ja kehitysyhteistyö kohteita eri puolilla maailmaa. Yksittäiset seurakuntamme jäsenet ovat osallistuneet omalla työpanoksellaan viikoista muutamiin kuukausiin kestävillä työjaksoilla eri lähetyskohteissa.